Compressport

Kompressiosta tehoa suoritukseen, apua palautumiseen, lihashuoltoon ja kramppeihin. Kompressiosta apu myös väsyneisiin ja turvonneisiin jalkoihin työssä ja vapaa-ajassa.

Kompressio on minkä tahansa kankaan tai vaatteen ominaisuutta, joka estää tai ohjaa lihasten liikettä. Usein nämä kankaat ovat sukkia, säärystimiä tai jopa paitoja ja shortseja.

Kompressiolla on suoritukseen vaikuttavia hyötyjä. Harjoitellessa esim. juostessa lihakset, kuten myös suonet ja nivelet altistuvat lukuisille iskuille ja tärähdyksille. Kompressio on suunniteltu minimoimaan tätä lihaksen liikettä ja tärinää. On myös näyttöä, että kompressio vähentää maitohapon muodostumista ja nopeuttaa sen poistumista lihaksista. Erityisesti tämä nopeuttaa palautumista.

Kompressiosta on hyötyä mm. urheillessa, lihashuollossa ja palautumisessa, joka päiväisessä rasituksessa esim. seisomatyössä sekä lentomatkustamisessa. Kompressio auttaa vähentämään turvotusta ja moni on saanut siitä apua myös raskausaikana. Kompressiota käytetään myös kuntoutuksen yhteydessä sekä tehostamaan laskimoveren- ja lymfakiertoa.

Kompressiotuotteita valmistetaan usein Lycrasta, jolla on kuitenkin taipumus menettää kompressiolujuus käytössä. Compressportin tuotteissa on valittu materiaaliksi yhdistelmät, joissa tätä ei tapahdu. Tuotteilla onkin kahden vuoden tehdastakuu ja 30 päivän palautustakuu.

Ne ovat myös todella mukavia pitää. Kankaat ovat todella keveitä ja hyvin hengittäviä. Ne eivät ime itseensä lainkaan vettä, joten niitä voi käyttää myös vesiurheilussa.

Kun toisissa sukissa kompressio vähenee nilkasta ylöspäin mentäessä niin Compressportin säärystimissä kompressio on keskiosassa suurimmillaan ja ylä- ja alaosissa pienempää. Näin ollen kompresssiota on siellä missä sitä eniten tarvitaan.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.